The Chocolate Block Boekenhoutskloof
Vol complex krachtig zacht vanille | Zuid-Afrika | Franschhoek
Lekker bij: Aperitief, Gevogelte, Kaas, Ossenhaas, Rood vlees
The Chocolate Block van het tophuis Boekenhoutskloof heeft een diep rode kleur. In de neus bessen, donker fruit, peper en kruiden. In de smaak een goede balans tussen fruit, kruiden en vanille. Goede opbouw en fijne afronding met zachte tannines. Met deze wijn laat Boekenhoutskloof echt zien waartoe het in staat is!
Serveer deze wijn op 16-18 graden bij wildgerechten, eendenborst met een korst van zeezout en kaneel en een bramensaus, of klassieke Franse gerechten zoals boeuf bourguignon of cassoulet.
The Chocolate Block wordt gemaakt van druiven die met de hand geplukt worden en alleen de beste druiven worden geselecteerd. Elke soort wordt apart gevinivieerd. Rijping vindt plaats op Frans eiken en elk oogstjaar wordt er een nauwkeurige selectie gemaakt voor de uiteindelijke blend.
Druivensoorten: 69% Syrah, 12% Grenach Noir, 10% Cabernet Sauvignon, 7% Cinsault en 2% Viognier.