Steenberg Catharina Red Blend
Tabak rijp fruit vanille | Zuid-Afrika | Constantia
Lekker bij: Rood vlees
Catharina wordt gemaakt van druiven van alleen de beste jaargangen. De wijn bestaat uit Merlot. Petit Verdot, Malbec en Cabernet Sauvignon. Elk ras wordt gevinifieerd en afzonderlijk gerijpt op een traditionele wijze. Gemiddeld worden de druiven geoogst bij een suikergehalte van 23-25° B. Het sap wordt gedurende 15 - 20 dagen op de schil gefermenteerd, waardoor de temperatuur in de tank op 30 ° C kan komen. Na het persen wordt de wijn overgebracht naar Franse eikenhouten vaten voor malolactische gisting en rijping gedurende18 maanden. Daarna rijpt de wijn nog 6 maanden.
Steenberg Catharina Red Blend heeft een brutaal, maar toch zachtaardig karakter. Bevat tonen van kersen en sigaren, koffie en vanille, cranberrycompote en pure chocolade. Laagjes geconcentreerd rood en zwart fruit (framboos, zwarte bes en zwarte kersen) zijn zichtbaar in zowel de neus als de mond. Lichte kruidige tonen van de Merlot geven een verfrissende afdronk, terwijl de Malbec en Cabernet Sauvignon de blend afronden en structuur en diepte toevoegen. Serveer deze wijn bij rode vlees- of rijke sausgerechten.