Sjaak Salmiak Likeur
Nederland
Nederland verdient een uitgesproken salmiak likeur met pit en vol karakter. En dat is er nu!
Gecreëerd en gedistilleerd in samenwerking met distilleerderij Herman Jansen uit Schiedam, nabij Rotterdam. Deze toonaangevende distilleerderij is opgericht in 1777 en begon destijds met het stoken van jenever. Nu, bijna 250 jaar later, is de leiding in handen van de zesde generatie uit de familie.
Als één van de pioniers in de jeneverindustrie ging Herman Jansen graag de uitdaging met ons aan om een verbeterd recept te creëren van de Finse nationale likeur; Salmiakki. Na meer dan twee jaar ontdekken en evalueren was het perfecte recept daar: Sjaak Salmiaklikeur. De combinatie van passie, kennis, vakmanschap en doorzettingsvermogen werpt zijn vruchten af.
Hoe wordt salmiak likeur gemaakt?
Het proces voor salmiak likeur bestaat uit een aantal basisingrediënten: Water, suiker, alcohol en uiteraard salmiak. Deze donkergekleurde salmiaklikeur wordt op basis van zoethout gemaakt. Om de zachte salmiaklikeur toch wat meer pit mee te geven, zijn er rode pepertjes in het proces toegevoegd. Deze pepertjes geven de salmiaklikeur een mooie, lichtpittige kick op de afdronk. De salmiaklikeur van Sjaak is ijskoud het lekkerst! Kan gewoon in de vriezer, cheers!