Salentein Single Vineyard Los Nogales Vineyard San Pablo Sauvignon Blanc
Complex fris intens kruidig mineralig | Argentiniƫ | Mendoza
Lekker bij: Aperitief, Geitenkaas, Salades, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis
Salentein Single Vineyard Los Nogales Vineyard San Pablo Sauvignon Blanc is heldergeel met een groene hint. Een opvallende en aromatische intensiteit met verfijnde citrustonen zoals roze grapefruit, samenkomend met wit fruit en subtiele hints van verse kruiden. In de mond een intense en fruitige wijn met een lichte mineraliteit. De natuurlijke en gebalanceerde zuren maken dit een frisse wijn met een lang aanhoudende afdronk.
Serveer deze wijn als heerlijk aperitief en deze topper is geweldig bij culinaire visgerechten.
Ligging:
100% van de druiven komen uit plot No. 7 van het San Pablo Estate, gelegen op 1.500 meter boven zeeniveau in de Uco Valley. De druiven zijn geplant in 2002 met een dichtheid van 5.500 planten per hectare. Het koude klimaat samen met de stenige bodem met zanderige leemtextuur resulteren in een unieke wijn met persoonlijkheid en expressie van terroir.
Vinificatie:
De druiven worden met de hand geplukt op het San Pablo landgoed. Zachte verwijdering van droesem en koude pre-fermentatie op 0 graden Celsius. Voor de fermentatie van het most (gisting) wordt een actieve gist gebruikt die speciaal voor Sauvignon Blanc geschikt is, dit gebeurt op een temperatuur van 12/14 graden Celsius. Na de fermentatie blijft de wijn nog acht maanden in contact met de lie, waardoor je rijkere tonen in de wijn krijgt. De bescheiden aanwezigheid van zuren geven de wijn frisheid en lengte met een mooi aanhoudende afdronk.