Salentein Single Vineyard Los Jabalíes Vineyard San Pablo Pinot Noir
Vol rond rijk intens vanille eikenhout | Argentinië | Uco Valley
Lekker bij: Gevogelte, Kaas, Kalkoen, Ossenhaas, Pasta, Rood vlees, Wild
Salentein Single Vineyard Los Jabalíes Vineyard San Pablo Pinot Noir heeft Intense en complexe aroma's in de neus. In de mond breed en delicaat, met mooie natuurlijke zuren en een lang aanhoudende, verfrissende afdronk. Dit resulteert in een unieke wijn, net als het terroir waar de druiven vandaan komen. Singel Vineyard
Lekker bij biefstuk, pasta met paddenstoelen of rijke kaassoorten.
De druiven zijn met de hand geoogst in plastic bakken. De druiven zijn ontsteeld en een eerdere maceration werd uitgevoerd op een temperatuur tussen 10 en 12 graden Celcius. Vervolgens werd de wijn gefermenteerd op een temperatuur tussen 26 en 28 graden met droge gist. Vervolgens fermentatie in 7000 liter Franse eiken vaten en de wijn heeft daarna nog gerijpt in Franse eiken vaten gedurende 10 maanden.
De druiven zijn afkomstig van het San Pablo Estate, dat 1400 meter boven de zeespiegel ligt in de Uco Valley. De wijngaard is in 2000 beplant met Pinot Noir met een dichtheid van 5500 wijnstokken per hectare. De wijnstokken worden geïrrigeerd met zuiver smeltwater uit de Andes. De bodem bestaat uit zanderig leem met een hoog percentage klei. Uitstekende drainage en lage vruchtbaarheid. 2010
salentijn