Roberto Sarotto Barolo Riserva Al Fondatori 2016
Specerijen rijp fruit rijk krachtig fris intens | Italië | Piemonte
Lekker bij: Antipasta, Pasta, Rood vlees, Wild
Barolo Riserva Al Fondatori van de familie Sarottovan het topjaar 2016.
Niet zomaar een Barolo...
Dé Barolo Reserva uit het grootste wijnvat ter wereld!
Een zeer gelimiteerde oplage, op = voor altijd op!
Deze topwijn heeft een grote elegantie en een uitzonderlijk rijpingspotentieel. Gerijpt in 's werelds grootste eikenhouten vat, is het een rijke en complexe wijn met robuuste tannines en een verrassende frisheid, klaar om nu te worden genoten of zelfs tot 20 jaar in de kelder te worden bewaard.
Serveer deze wijn bij traditionele pasta uit de Langhe, ravioli, rood vlees, stoofgerechten en wild. Liever een kaasplankje? Kies dan voor zachte geiten- of schapenkaas en jonge kazen. Serveertemperatuur: 18 graden.
De Barolo-oogst van 2016 is een van de beste ooit dankzij het warme, droge weer, met gunstige zomerregens en koele herfstnachten die ideaal zijn voor de fenolische rijping van Nebbiolo.
De Barolo Riserva AI FONDATORI van de familie Sarotto uit 2016, geproduceerd tussen Barolo en Novello, biedt elegantie en een uitzonderlijk rijpingspotentieel. Gerijpt in 's werelds grootste eikenhouten vat, is het een rijke en complexe wijn met robuuste tannines en verrassende frisheid, klaar om nu te worden genoten of zelfs tot 20 jaar in de kelder te worden bewaard.
Nebbiolo, een zeer oude en de meest gerespecteerde rode druivensoort van Italië. Gelukkig vaak behandeld met het meeste respect op de mooiste heuvels, wat deze moeilijke druif ook nodig heeft. Het resultaat is zeer geparfumeerd, expressief, een grote schoonheid en met een zeer goede mogelijkheid tot ouderen op hout en op fles. Nebbiolo staat aan de basis voor Barolo en Barbaresco. Nebbiolo is ook een stuk betaalbaarder te verkrijgen in een goede Langhe.