Poggio Le Volpi Roma Rosso
Rijp fruit vol zacht soepel kruidig | Italiƫ | Lazio
Lekker bij: Gevogelte, Kaas, Lichte vleesgerechten, Pasta, Wit vlees
Poggio Le Volpi Roma Rosso is diep, helder robijnrood. Intens in de neus met kenmerken van rijp rood fruit, kersen en bloemen en dat alles in een zeer aangename noot van balsamico. Vol, zacht en soepel in de mond met fijne tannines. Goede balans, elegant en met een mooie lange afdronk.
Serveer deze wijn bij ham, voorgerechten met ragout, risotto met salsiccia (worst), lam, varkensvlees, gevogelte, pasta en belegen kaas.
Druivensoorten: Montepulciano, Syrah en Cesanese.
De opbrengst van de druiven per hectare bedraagt ongeveer 90 kg per wijngaard. Voor het wijngaard systeem wordt de methode voor het geleiden van wijnstokken op spalieren gebruikt, genaamd Spurred Cordon. De bodemsoort is vulkanisch, rijk aan mineralen en organische substanties. De druiven worden met de hand geplukt, afsteken, zacht persen en rijping in stalen tanks. De druiven ondergaan een lange fermentatie.