Poggio Civetta Chianti Classico Farnese
Rijp fruit vol rond zacht soepel | Italiƫ | Toscane
Lekker bij: Antipasta, Grillades, Oude kaas, Rood vlees
Poggio Civetta Chianti Classico Farnese heeft een diepe robijnrode kleur. De neus is rijk met aroma's van wilde bessen, viooltjes en kruidige nuances. In de mond is het een volle, aangenaam droge wijn met heerlijk rijp fruit, soepeler en zachter dan de meeste Chianti wijnen.
Serveer deze wijn bij rijke gerechten, vooral met de traditionele Toscaanse gerechten, gegrilde steak, maar ook heerlijk bij antipasti en gerijpte kaas.
Deze wijn is vooral gemaakt van Sangiovese, een klein deel Canaiolo en Cabernet Sauvignon completeert het geheel. De handmatige oogst vind plaats tussen midden september en midden oktober.
De druiven worden voorzichtig geplet, waarna de vinificatie plaatsvindt. De most rust 1 à 2 weken op de schillen. Op deze manier worden alle aroma's en kleur behouden in de wijn. De wijn rijpt gedurende 9 maanden in kleine en grote vaten.