Jean Goulley Petit Chablis Bio
Frankrijk | Chablis
De wijngaarden van de appellatie Petit-Chablis liggen aan weerszijden van de rivier de Serein. Deze AOC werd in 1944 ingesteld. Het is een van de juwelen in de kroon van het Chablis-district, dat in het meest noordelijke departement van Bourgonge de "gouden poort" vormt voor de regio als geheel. Een chardonnay-wijn door en door, "Petit" Chablis heeft in feite niets "kleins".
Jean Goulley Petit Chablis is een schitterend lichtgoud, de kleur van roggestro, soms met groene accenten. De aroma's zijn van witte bloemen, vermengd met citrustonen, over een minerale basis (vuursteen). Soms worden noten van perzik en ander wit fruit aangetroffen. De mond is licht en levendig met een mooie zuurgraad. Een pittige aanval mondt al snel uit op een sympathiek rond mondgevoel. Frisheid, body en doorzettingsvermogen komen samen in een harmonieus geheel. De wijn wordt jong gedronken, idealiter na twee jaar: hij hoort bij de lente.
Serveer deze wijn bij niet te rijke visgerchten, oesters en bij andere fruits de Mer.
In 1986 voegde zoon Phillipe zich bij zijn vader Jean Goulley en creëerden zij het Domaine Jean Goullley et fils, gevestigd in het hart van Chablis. De grootte van de wijngaarden is ongeveer 6 hectare. Het domein bezit wat Petit Chablis, Chablis & Chablis Premier Cru. Gedeeltelijk nagelaten door Armand Tremblay aan haar dochter Simone, de vrouw van Jean.
Het domein bestaat bovendien uit een prachtig perceel midden op de beroemde heuvel van Premier Cru Fourchaume. In het midden van de jaren zestig kreeg Jean een groot perceel, 2,5 hectare, midden op de heuvel van de Premier Cru Montmains. De familie heeft inmiddels ook een belangrijke wijngaard op de Premier Cru Mont de Milieu en enkele percelen Chablis in La Chapelle Vaupelteigne. Al hun wijnen hebben een behoorlijke bekendheid verworven. De wijnen zijn zuiver van stijl, hebben een prachtige mineraliteit en staan als een huis. Werkelijk een genot om te drinken. Phillipe Goulley gelooft in jonge frisse wijnen, waarin je het terroir en de omgeving terugvindt. Het meeste werk heeft hij aan het onderhouden van de wijnstokken. Moeiteloos en het hele jaar door werkt hij in de wijngaarden voor een verpletterende druif-kwaliteit.