Jackson Estate Camelot Highlands Chardonnay
Exotisch fruit vol romig vanille eikenhout | Amerika | Californië
Lekker bij: Gevogelte, Pasta, Romige kazen, Schaal- en schelpdieren, Sushi, Vis
Jackson Estate Camelot Highlands Chardonnay is een prachtige, volle, rijke wijn met een tropische en boterachtige smaak, waarin ananas, mango, gedroogde abrikoos, rijpe peer en papaya te herkennen zijn. Romig en heel rijk. Tonen van kaneel, citroenstroop en vanille crème brûlée maken deze geweldige wijn af! Deze wijn doet niet onder of is naar mijn belevenig zelfs beter dan menig luxe Bourgognewijn als Montrachet of Meursault.
Serveer deze prachtwijn bij rijke visgerechten. Ook romige pastagerechten, gevogelte en garnalen met knoflook zullen uitstekend passen bij deze volle en romige Chardonnay.
De druiven zijn afkomstig van de beste wijngaarden van het Estate van Kendall Jackson. De Camelot Highlands wijngaarden begeven zich op een hoogte van ruim 350 meter boven de zeespiegel. De gebruikte druiven zijn afkomstig minimaal 40 jaar oude wijnstokken met 100% Chardonnay druiven. De wijn krijgt acht maanden houtrijping in 100% Frans eiken en 45% nieuwe eikenhouten vaten met een medium toast. Dit proces geeft de wijn veel body. Ook rijpt deze luxe Chardonnay sur-lie (op de gist), wat vulling en extra smaak geeft aan de witte wijn.
Santa Maria Valley en Santa Barbara County wijngaarden, gelegen op grote hoogte op een rotsachtige bodem. De druivenplanten van de Chardonnay overleven hier al meer dan 40 jaar op een pre-historische zeebodem. Net zoals in de Bourgogne mag men bij Kendall-Jackson spreken van een Terroir-wijn.