J. Lohr Hilltop Cabernet Sauvignon
Amerika | Californië
De Bordeauxdruiven gedijen meer dan uitstekend in Paso Robles, met z’n rijke, goed doorlatende, grindachtige en soms kalkachtige bodem en grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur. Het fruit is intens en geconcentreerd, met rijpe, zachte tannines.
Serveer deze wijn bij een ribeye gekruid met rozemarijn, vergezeld door knoflookgeroosterde aardappelen met pastinaak en venkel. De krachtige smaken van het vlees en de aardappelen passen perfect bij de rijke fruitigheid van de wijn, waardoor elke hap een genot wordt. Ook heerlijk bij rijke pastagerechten, gegrilde portobello, ossenhaas en bij oudere kazen.
De basis voor deze Hilltop Cabernet Sauvignon komt voornamelijk van de J. Lohr Shotwell Vineyard, gelegen in het koele El Pomar District van Paso Robles, dat wordt beïnvloed door de Templeton Gap. Daarnaast hebben ze 10% van de druiven van de J. Lohr Beck Vineyard op een hoogte van 1.700 voet in de La Panza-reeks en nog eens 10% uit de J. Lohr-ranches in het bergachtige Adelaida District. Ze voegen ook kleine hoeveelheden Petit Verdot, Malbec en Cabernet Franc toe voor de uiteindelijke verfijning van deze wijn. De Cabernet-druiven groeien in droge, vaak grindachtige en soms kalkhoudende bodems, waardoor we de druiven zorgvuldig kunnen snoeien en irrigeren voor die perfecte donkere fruittonen en mooie tannines. De wijn rijpt 16 maanden in Franse eiken vaten, waarvan 40% nieuw, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de smaak.