Hubert Brochard Pouilly Fumé
Frankrijk | Loire
Serveer deze wijn vanwege zijn verfrissende karakter als aperitief en bij voor-, tussen- en hoofdgerechten met vis en schelp- en schaaldieren. Daarnaast past deze lichte wijn goed bij zeevruchten en Japanse en Koreaanse gerechten. De zuren in deze wijn gaan ook verrassend goed samen met het vettige van bijvoorbeeld gerookte ham.Ook lekker bij diverse Franse geitenkaasjes uit de regio's rondom de Loire.
Fermentatie in betonnen vaten. Gedurende 4 maanden sur lie gerijpt in RVS tanks.
Door het hart van Frankrijk stroomt de langste rivier van dit land: de Loire. De eerste echt belangrijke wijngaarden liggen aan de oevers bij Pouilly-sur-Loire (Pouilly Fumé) en Sancerre. In Pouilly-sur-Loire worden de beroemde Pouilly Fumé wijnen gemaakt. Het terroir bestaat uit zand, klei en kalksteen. Ook zijn er veel witte krijtstenen te vinden die plaatstelijk 'caillote' heten. Het klimaat is er koel met matige zonnewarmte. Hierdoor rijpen de druiven langzamer, wat zorgt voor veel frisse zuren in de wijn. De naast elkaar groeiende wijnstokken van Sancerre en Pouilly Fumé zijn als twee zijden van dezelfde munt. Verschillend, maar onafscheidelijk. Deze Sauvignon Blanc weerspiegelt de rijkdom van extreem gevarieerde bodems: Zand-, klei-kalksteen- en vuursteenbodems.