Hamilton Russell Vineyards Pinot Noir
Peper complex zacht kruidig | Zuid-Afrika
Lekker bij: Gevogelte, Grillades
Hamilton Russell Vineyards Pinot Noir
De wijn opent mooi met in de neus complexe aroma’s van gezouten drop, zwarte peper en natte klei gecombineerd met subtiele aroma’s van wilde aardbeien en kruiden. Zacht fruitig met een verleidelijk 'oerkarakter'. Donker, kruidig, complexe geur. Kenmerkend voor deze wijn is de hoeveelheid fijne tannines. Een erg elegante en strakke Pinot Noir.
Serveer deze wijn bij delicate gerechten zoals wit vlees en gerechten met gevogeltje zoals duif en patrijs.
Hamilton Russell Vineyards is één van de meest zuidelijk en dichtst bij zee gelegen wijnlandgoederen van Zuid-Afrika. Oprichter Tim Hamilton Russell kocht het onbebouwde landgoed van 170 hectare in 1975. Het estate is gespecialiseerd in het produceren van terroir gedreven wijnen van Pinot Noir en Chardonnay, die algemeen worden beschouwd als de beste in Zuid-Afrika en tot de beste in de Nieuwe Wereld.
Hamilton Russell is gelegen in de Hemel en Aarde Vallei in het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika. Er heerst een koel, maritiem klimaat. Het bedrijf maakt er terroir gedreven wijnen, welke tot de absolute top van Zuid-Afrikaanse wijnen behoren. De specialisatie ligt op Chardonnay en Pinot Noir.