Gran Paso A Paso Doble Monastrell
Spicy rijp fruit vol romig sappig vanille | Spanje | Alicante
Lekker bij: Aperitief, Kaas, Lamsvlees, Rood vlees, Tapas
Gran Paso A Paso Doble Monastrell is vol en donker robijn met een paarse zweem. Intens in geur en smaak met rijp zwart fruit, pruimen, wilde kruiden, vanille en donkere chocolade. Zeer vol, romig van smaak met rijp, sappig fruit.
Serveer deze wijn als aperitief en bij kaas, rood vlees, lamsvlees en tapas.
Gran Paso A Paso Doble Monastrell is een 'late harvest' wijn, gemaakt van de meest rijpe Monastrell druiven in het zonnige achterland van Alicante. Hier zorgen de wijnmakers voor een oergezonde wijngaard, waar de druiven blijven hangen tot mid november, zodat de trossen inkrimpen en veranderen in fruitbommen. Tijdens het maken van deze wijn ontwikkelen deze kleine druiven zich tot een intens krachtige wijn met zijdezachte tanines en boordevol rijp fruit. De vergisting en korte rijping vind plaats in eiken, waarna de wijn wordt gefilterd van de schillen en overgaat naar schoon, nieuw eiken voor de tweede houtrijping.