Gonzales Byass Nectar Pedro Ximenez
Vol rijk zoet intens | Spanje | Jerez
Lekker bij: Aperitief, Chocolade, Desserts
Gonzales Byass Nectar Pedro Ximenez gemaakt voor 100% van Pedro Ximenez (P.X.) sherry heeft 3 jaar in het solera systeem doorgebracht. De rijping in het solera systeem en de rijke P.X. druif maken Nectar tot een krachtige, zeer volle en zoete sherry met de smaak van rozijnen en zongedroogde vijgen.
Nectar leent zich uitstekend voor bij desserts zoals ijs en natuurlijk bij chocolade.
Deze wijn is afkomstig uit de Sherry-driehoek: tussen Puerto Santa Maria, Sanlucar de Barameda en Jerez de la Frontera.
Gonzalez Byass is een uniek familiebedrijf, geleid door de vijfde generatie, in de persoon van Pedro Rebuelta Gonzalez. De bodega gebruikt uitsluitend druiven van de 860 hectare eigen wijngaarden. Vlaggenschip is de befaamde Tio Pepe, een beendroge fino sherry, genoemd naar Manuel Ma Gonzalez, oom van de oprichter, ofwel zijn 'tio Pepe' (Oom Piet). Deze was in 1844 een van de eerste makers van deze droge, licht versterkte wijn, hét perfecte aperitief. Maar er is nog veel meer, zoals de unieke VORS serie, minimaal dertig jaar in de soleras gerijpt. Van beendroge Amontillado tot zeer zoete PX: elk een beleving op zich!