Finca Museum El Perdiguero Crianza
Spicy vol zacht romig vanille | Spanje | Castilië-León
Lekker bij: Barbeque, Lamsvlees, Oude kaas, Rood vlees, Stoofpot, Wit vlees
Finca Museum El Perdiguero Crianza is gemaakt van 100% Tempranillo druiven. De kleur is intens paarsrood. In de neus een aantrekkelijk en expressief aroma met rood fruit en drop, daarnaast caramel, vanille en romigheid. In de mond uitbundig fruit en zachte tannines. De afdronk is mooi lang en plezierig.
Serveer deze wijn (eventueel lichtgekoeld) bij gerechten op basis van witvlees, rund of stoofschotels, lamsvlees van de barbeque en bij oudere kazen.
In 1985 richtten drie succesvolle wijnproducenten het bekende Rioja huis Barón de Ley op. Enkele jaren geleden wilde het wijnhuis uitbreiden naar Ribera del Duero, maar een geschikte wijngaard werd niet gevonden. Wijnmaker Gonzalo Rodríguez suggereerde om eens te gaan kijken in zijn geboortestreek Cigales, iets verder naar het westen:
een ruig gebied, maar met perfecte condities voor het maken van spannende en stoere wijnen.
De wijngaarden zijn gelegen op het plateau van Castilla-León, op 800 meter boven zeeniveau. Voor deze wijn selecteert men de beste druiven van iets lager gelegen wijngaarden met (relatief) rijkere bodems. Deze bestaan vooral uit klei en kalksteen.
Voor “El Perdiguero” Barrica wordt het fruit ontdaan van de stelen en vervolgens in RVS vaten gedaan, waar de druiven in hun geheel gedurende 5 dagen vergist worden. Hierdoor ontstaat een grote aromarijkdom en wordt de wijn ronder van smaak. Aansluitend volgt 6 maanden rijping op Amerikaans eiken vaten.