Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore
Specerijen rijp fruit vol rijk zacht vanille | Italiƫ | Veneto
Lekker bij: Kaas, Pasta, Rood vlees, Wild, Wit vlees
Farina Valpolicella Ripasso Classico Superiore is een rijke en rijpe wijn met fruittonen van pruim en kersen jam met een mooie balans van tannine, frisse zuren en zoet. Op de achtergrond proef je tonen van specerijen, vanille en krentjes.
Serveer deze wijn bij rijke pastagerechten, wild, gegrild vlees, rijpe en rijke kazen. Serveertemperatuur ± 18°C.
Druivenrassen: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara en Oseleta.
Ligging: De Farina Valpolicella Ripasso Cassico Superiore DOC is een mondvol fruit en kruiden. De wijngaard in 'San Pietro in Cariano' is van vulkanisch kalkgrond en hierdoor mede verantwoordelijk voor de stijl van de Ripasso.
Vinificatie: De Farina Valpolicella Classico Superiore vergist in de herfst. Ripasso ontstaat in het voorjaar als Amarone druivenschillen worden toegevoegd aan de wijn en hierdoor opnieuw gaat vergisten.