Diwald Zweigelt Selektion
Zacht soepel fruitig sappig | Oostenrijk | Niederösterreich
Lekker bij: Aperitief, Lichte vleesgerechten, Pasta, Risotto
Diwald Zweigelt is een fluwelige rode wijn waarin je bessen en kersen proeft. Een prima rode wijn voor wie niet van straffe, tanninerijke rode wijnen houdt.
Serveer deze "fruitbom" bij vlees en lichtgekruide gerechten, risotto. Ook heerlijk (licht gekoeld) als aperitief.
Wijnland Oostenrijk is weer helemaal terug van weggeweest. Op het front van de witte wijn met de alom bejubelde Grűner Veltliner en op het vlak van rood met de Zweigelt. Deze druif is vernoemd naar haar vader, de Oostenrijker Fritz Zweigelt. Hij kruiste twee blauwe druiven met elkaar, namelijk de St. Laurent en de Blaufränkisch, en vernoemde de nieuw ontstane druif naar zichzelf. In Oostenrijk hebben ze meer namen voor deze druif. Hij wordt ook wel Blauer Zweigelt, Zweigeltrebe of Rotburger genoemd. De soepele Zweigelt wijnen kunnen wel eens de volgende Oostenrijkse hit worden.
Harold Hamersma gaf in zijn wijngids 2014 De grote Hamersma een welverdiende 8!