Brigaldara Amarone della Valpolicella Cavolo
Italiƫ | Veneto
Amarone della Valpolicella Cavolo is diep granaatrood. Het heeft aroma's van fruitjam, amarene kersen en vanille in combinatie met hints van gedroogde druiven en kruidige tonen. Het is een wijn met een geweldige structuur. Complex, elegant en fluweelzacht.
Serveer deze wijn bij Risotto all'amarone, Brasato all’ Amarone, gebraden rundvlees, wild zwijn, hert en stoofpotten.
Druivensoorten: 55% Corvinone, 25% Corvina en 20% Rondinella.
In de wijngaard van Cavolo komt de corvinone-druivensoort veel voor. De grond is arm en stenig, maar toch perfect geschikt voor de teelt van de wijnstok, die een beperkte productie per plant biedt en wordt gekenmerkt door sterke wortels die diep graven op zoek naar die minerale micro-elementen die smaak en structuur geven aan de wijn. De geselecteerde trossen zijn de dunste en best belichte. Na de oogst worden ze ca. 120 dagen gedroogd, waarna de vinificatie plaatsvindt. Hier worden alle edele componenten die in de schillen worden vastgehouden, overgebracht naar de wijn. Amarone Cavolo rijpt 2 jaar in kleine eikenvaten en vervolgens nog 2 jaar in grote eikenvaten.
Serveer deze wijn bij Risotto all'amarone, Brasato all’ Amarone, gebraden rundvlees, wild zwijn, hert en stoofpotten.
Druivensoorten: 55% Corvinone, 25% Corvina en 20% Rondinella.
In de wijngaard van Cavolo komt de corvinone-druivensoort veel voor. De grond is arm en stenig, maar toch perfect geschikt voor de teelt van de wijnstok, die een beperkte productie per plant biedt en wordt gekenmerkt door sterke wortels die diep graven op zoek naar die minerale micro-elementen die smaak en structuur geven aan de wijn. De geselecteerde trossen zijn de dunste en best belichte. Na de oogst worden ze ca. 120 dagen gedroogd, waarna de vinificatie plaatsvindt. Hier worden alle edele componenten die in de schillen worden vastgehouden, overgebracht naar de wijn. Amarone Cavolo rijpt 2 jaar in kleine eikenvaten en vervolgens nog 2 jaar in grote eikenvaten.