Bardos Altura Ribera del Duero
Verfijnd specerijen rijp fruit eikenhout | Spanje | Ribera del Duero
Lekker bij: Lamsvlees, Oude kaas, Tapas
Bardos Altura Ribera del Duero heeft een levendige kersenrode kleur met paarse ondertonen en de diepe intensiteit van deze wijn. Zodra je je neus boven het glas houdt, wordt je begroet door een frisse en complexe geur, waarin fruitige tonen perfect samensmelten met subtiele kruidige- en houtaroma's. De smaak is rijp en vol met heerlijk rood fruit en kruidige nuances en specerijen als vanille. De perfecte balans tussen de zuurgraad en dichtheid zorgt voor een harmonieus geheel. De frisheid van het fruit komt weer terug in de afdronk en laat je verlangen naar nog een slok.
Serveer deze wijn bij een breed scala aan gerechten en zal zeker de show stelen op elke tafel. Of je nu geniet van een zomerse barbecue met vrienden of een intiem diner met je geliefde, deze wijn zal elke gelegenheid naar een hoger niveau tillen.
De wijngaard bevindt zich op extreme hoogten tussen de steden Alcubilla en Villálvaro in Soria en heeft een rijke wijntraditie. Hier worden voornamelijk Tinta Fina-druiven geteeld, hoewel er ook enkele wijnstokken van andere rassen zijn, zoals Albillo Mayor en Garnacha Tinta. Omringd door beboste gebieden vol steeneiken, jeneverbes en kurkeiken, zijn de oude, laagrenderende wijnstokken geplant op zanderige bodems en fijne grind die rusten op ijzerhoudende klei.
De druiven worden handmatig 's nachts geoogst tussen 29 september en 18 oktober, waarna ze in vaten van 15.000 kg bij 18 °C worden gefermenteerd en zachtjes gemacereerd gedurende twee weken. De malolactische fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks.
De wijn heeft een rijping van 12 maanden ondergaan in eiken containers van verschillende maten, van 225-liter vaten tot 600-liter "bocoyes" en vaten met grote capaciteit. Dit geeft de wijn een unieke en complexe smaak die perfect past bij een breed scala aan gerechten.
De wijngaard, gelegen nabij de bronnen van de Duero en naast de berg Urbión, heeft een uniek microklimaat dat de wijn zijn kenmerkende smaak geeft. Het resultaat is een wijn die het resultaat is van jarenlange ervaring, passie en toewijding en waar de eigenaar trots op is en hoopt dat klanten ervan zullen genieten.